Follow us on:

Pages

Havuçlu Kek


Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
  • Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
  • Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.