BAKLAVA YUFKASIYLA BURMA TATLI
Gönderen
Fahri
| 2 Temmuz 2012 Pazartesi at 06:00
0
yorum
Bir tepsi için 25 adet yufka yeterli oluyor...
MALZEMELER:
1 kg hazır baklava yufkası
1 veya 1,5 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 paket(250gram)margarin veya tereyağı
İnce oklava
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:Yufka paketimizi açalım açar açmaz üzerine nemli bir mutfak havlusuyla öretelim çok çabuk kuruyor çünkü.Yağımızı eritelim.Bir yufkamızı alıp fırçayla yağlayalım geniş kısımına ceviz içini resimde görüldüğü gibi serpelim.Yufkayı oklavaya sarıp iki kenardan ortaya doğru büzelim.Oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım tepsi dolana kadar.Kalan yağı üzerlerine gezdirip 1o dakika kadar kurumasını bekleyelim.Kuruduktan sonra dilediğimiz boyutta dilimleyip önceden ısıtılmış fırına verelim.Altı üstü kızarana kadar pişirelim.Fırından alıp soğumaya bırakalım.O rada şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım.Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edelim.Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.Tatlı soğuk şerbet ılık olmalı.AFİYET OLSUN...
NOT:Şerbeti tatlıya döktükten sonra üzerini kapatmayın çıtırlığını korusun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)